Arsenal is dinsdag ontsnapt aan een dure nederlaag in Bournemouth. De 'Gunners' redden in de absolute slotfase een punt in het Vitality Stadium: 3-3. Swansea City boekte een belangrijke zege bij Crystal Palace (1-2) en Stoke City won thuis van Watford (2-0).

Door het gelijkspel in Bournemouth bleef Arsenal in het spoor van nummer twee Liverpool en nummer drie Manchester City.

Het gat met koploper Chelsea bedraagt nu acht punten in het voordeel van de 'Blues'. De stadgenoot heeft woensdag echter nog een wedstrijd tegoed tegen Tottenham Hotspur, de aartsrivaal van Arsenal.

Al na iets meer dan twintig minuten leidde Bournemouth verdiend met 2-0. Na een kwartier opende Charlie Daniels de score en vijf minuten later verdubbelde Callum Wilson de marge vanaf de strafschopstip, nadat Granit Xhaka een overtreding beging op Ryan Fraser.

Slotoffensief

Met een uur op de klok werd het zelfs 3-0 voor de 'Cherries' via Fraser, die profiteerde van geklungel in de Londense defensie. Dat bleek het startsein voor een lang slotoffensief van Arsenal.

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal deed Alexis Sanchez als eerste wat terug namens de 'Gunners' en even later bracht Lucas Perez de spanning definitief terug met een knappe volley.

Toen Bournemouth met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Simon Francis zette Arsenal nog eens aan en dat resulteerde in de tweede minuut van de blessuretijd in de 3-3 van Olivier Giroud, die zo een punt redde voor de ploeg van manager Arsène Wenger.

Fer

Swansea City pakte drie broodnodige punten in Londen. De Welshmen worstelden zich vlak voor tijd langs Crystal Palace. Angel Rangel zorgde in de 88e minuut voor de bevrijdende 1-2. De assist kwam van invaller Leroy Fer.

Door de zege deed Swansea afstand van de twintigste en laatste plaats in de Premier League. De 'Swans' hebben nu vijftien punten, twee meer dan de nieuwe hekkensluiter Hull City.

​Alfie Mawson had Swansea vlak voor rust op voorsprong gezet op Selhurst Park. Daar mocht het lang van genieten, maar in de 83e minuut kwamen de 'Eagles' langszij via Wilfried Zaha. In de laatste vijf minuten zorgden Fer en Rangel alsnog voor feest in het vak met de meegereisde fans uit Wales.

Eerder op dinsdag presenteerde de club Paul Clement als opvolger van de al na 85 dagen ontslagen manager Bob Bradley. Dinsdag zat hij meteen op de bank, naast interim-coach Alan Curtis en wisselspeler Mike van der Hoorn.

Stoke

Bruno Martins Indi, Erik Pieters en invaller Ibrahim Afellay ontdeden zich met Stoke City van Watford. Ryan Shawcross en Peter Crouch verzorgden de productie namens de 'Potters': 2-0.

Watford moest het in Stoke-on-Trent stellen zonder Daryl Janmaat en Nordin Amrabat.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League