Swansea City heeft Paul Clement aangesteld als nieuwe manager. De 44-jarige Brit is de opvolger van de vorige week ontslagen Bob Bradley.

Clement tekent een contract voor tweeënhalf jaar en ligt daardoor tot medio 2019 vast in Wales, bevestigt Swansea op de website van de club.

De hekkensluiter van de Engelse Premier League neemt Clement over van Bayern München, waar hij sinds afgelopen zomer assistent was van Carlo Ancelotti. De Duitsers dekten zich eerder op dinsdag al in met de aanstelling van Hermann Gerland.

Eerder was Clement werkzaam als hoofdtrainer bij Derby County en als assistent bij Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea. Verder was hij veldtrainer bij Blackburn Rovers, Chelsea en Jong Ierland. Ook werkte hij als jeugdtrainer bij Fulham en Chelsea.

In zijn kielzog tekenen ook stafleden Nigel Gibbs en Karl Halabi bij de 'Swans'. Beiden maken de overstap van Tottenham Hotspur.

Derde hoofdtrainer

Halverwege het seizoen staat Swansea onderaan in de Premier League. Later op dinsdag gaan de Welshmen, nog zonder Clement, op bezoek bij concurrent Crystal Palace.

Clement is dit seizoen al de derde hoofdtrainer van Mike van der Hoorn en Leroy Fer. Swansea begon met Francesco Guidolin, maar verving de Italiaan in oktober door Bradley. Die Amerikaan werd na 85 dagen al weer op straat gezet.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League