Hoewel Swansea City de komst van die nieuwe hoofdtrainer Paul Clement nog niet bevestigt, heeft Bayern München al een opvolger aangesteld voor de Brit.

De Duitser Hermann Gerland neemt per direct de taken over van Clement, die de assistent was van hoofdtrainer Carlo Ancelotti.

De 62-jarige Gerland was sinds 2009 al assistent van Ancelotti's voorgangers Louis van Gaal, Jupp Heynckes en Pep Guardiola. 

"We willen een overgang van Paul naar de Premier League niet in de weg staan. Hij was een professionele, loyale en capabale kracht bij Bayern", zegt voorzitter Karl-Heinz-Rummenigge dinsdag op de website van de 'Rekordmeister'.

Door het vertrek van Clement bij Bayern lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat hij wordt aangesteld bij Swansea. De 44-jarige Engelsman was eerder hoofdcoach van Championship-club Derby County. Ook was hij assistent-trainer bij Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea.

Derde trainer

Maandag meldden diverse Engelse media al dat Clement bij Swansea de opvolger wordt van Bob Bradley, die eind vorige maand ontslagen werd vanwege de teleurstellende resultaten van de hekkensluiter van de Premier League.

De Amerikaan was slechts 85 dagen in dienst van de club uit Wales, die eerder dit seizoen ook al de Italiaan Francesco Guidolin ontsloeg.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League