Manchester City-manager Josep Guardiola verwacht niet dat hij tot zijn zestigste op de bank zal zitten als trainer.

"De komende drie seizoenen zal ik in Manchester blijven, misschien wel langer", vertelde de 45-jarige Spanjaard maandag aan NBC. "Maar als ik 60 of 65 jaar ben, dan zal je mij niet meer op de bank zien zitten. Als je tegen die tijd naar mij op zoek bent, dan kan je mij vinden op de golfbaan."

Guardiola tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2019 in Manchester, nadat hij eerder werkzaam was bij FC Barcelona en Bayern München. "Ik denk niet dat er hierna nog veel clubs gaan volgen", zei Guardiola maandag.

"Ik nader het einde van mijn trainersloopbaan. Het proces van afscheid nemen is al begonnnen."

Derde plaats

In tegenstelling tot zijn start bij Barcelona en Bayern kent Guardiola een moeizaam begin bij City. Halverwege het seizoen staan de 'Citizens' derde in de Premier League met zeven punten achterstand op koploper Chelsea, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. 

Maandag won City in eigen huis met 2-1 tegen Burnley. Na een half uur spelen moest City-middenvelder Fernandinho het veld verlaten met een rode kaart, maar door doelpunten van Clichy en Aguero pakte de ploeg van Guardiola alsnog de drie punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League.