Bertrand Traoré doet de komende maand definitief mee aan de Afrika Cup. De 21-jarige vleugelspeler van Ajax zit niet in de selectie van de Amsterdammers voor het trainingskamp in Portugal. 

De inzetbaarheid van Traoré op de Afrika Cup was lange tijd onzeker wegens een spierblessure. De huurling van Chelsea is echter weer helemaal hersteld en meldde zich zaterdag al bij Burkina Faso.

Ook Vaclav Cerny gaat niet mee naar Portugal. De 19-jarige Tsjech kampt met een rugblessure en blijft achter in Nederland om te herstellen.

Hakim Ziyech maakt wel deel uit van de selectie van Ajax. De middenvelder werd niet door Marokko opgeroepen voor de Afrika Cup (14 januari-5 februari) en kan komende maand dus gewoon in actie komen voor de huidige nummer twee van de Eredivisie. 

Trainer Peter Bosz heeft ook talenten Pelle Clement, Carel Eiting en Justin Kluivert opgenomen in zijn 27-koppige selectie. Vierde doelman Norbert Alblas behoort ook tot het keurkorps. 

Kluivert

De 17-jarige Kluivert zat in december voor het eerst in de wedstrijdselectie van Ajax voor het uitduel met FC Twente (1-0 verlies), maar bleef het hele duel op de bank.

Eiting en Clement maakten wel al hun eerste minuten in de hoofdmacht tijdens het bekerduel met Kozakken Boys (1-6 winst) in oktober. Ook jongelingen Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gaan mee op trainingskamp.

Nemanja Gudelj ontbreekt in de selectie. De middenvelder werd in november uit de selectie gezet, omdat hij het niet kon opbrengen om op de bank te zitten. 

Ajax vertrekt maandag naar Portugal en oefent op zaterdag 7 januari tegen Excelsior en RB Leipzig.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie