Albert Stuivenberg is de nieuwe trainer van KRC Genk. De 46-jarige Nederlander volgt Peter Maes op, die Tweede Kerstdag werd ontslagen.

Stuivenberg heeft een contract voor onbepaalde duur getekend, zo laat Genk weten op de site van de club.

Voor Stuivenberg is het zijn eerste klus als hoofdtrainer van een profclub. De geboren Rotterdammer was twee jaar assistent van Louis van Gaal bij Manchester United.

Daarvoor was Stuivenberg jarenlang actief als jeugdtrainer bij de KNVB. De oud-speler van HFC Haarlem en Telstar was coach van Oranje onder 17 jaar en had daarnaast één jaar Jong Oranje onder zijn hoede.

De laatste Nederlandse hoofdtrainer bij Genk was Mario Been. De huidige assistent-coach van Fenerbahçe stond van 2009 tot 2011 onder contract bij de Belgen, met wie hij in zijn eerste jaar de beker won.

Maes

Genk besloot Maes maandag te ontslaan wegens de tegenvallende resultaten. De landskampioen van 2011 staat na negentien wedstrijden op de negende plaats in de competitie.

In de Europa League doet Genk het wel naar behoren. De ploeg van Stuivenberg plaatste zich voor de zestiende finales en neemt het daarin op tegen het Roemeense Astra Giurgiu.

Genk sluit dinsdagavond om 18.00 uur de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen nummer zeven AA Gent. Stuivenberg zal dan nog niet op de bank zitten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler Pro League