Alan Ruschel, één van de drie spelers van Chapecoense die de Colombiaanse vliegramp overleefde, gaat een nieuw contract tekenen bij Internacional.

Zijn nieuwe contract verbindt Ruschel voor nog twee seizoenen aan Internacional en loopt tot 31 december 2018, bevestigt de club uit Porto Alegre op de website.

De 27-jarige linkerverdediger komt dit seizoen op huurbasis uit voor Chapecoense, de club waarvan een groot deel van de spelersgroep en technische staf om het leven kwam bij de crash.

Ruschel staat sinds 2014 onder contract bij Internacional, dat onlangs degradeerde naar het tweede Braziliaanse niveau. Daarvoor speelde de back ook al één seizoen voor Chapecoense.

Aftrap

Afgelopen woensdag verrichtte de verdediger de aftrap bij een benefietduel ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het noodlottige ongeval. De wedstrijd werd georganiseerd door de Argentijnse voetballer Andres D'Alessandro.

Het vliegtuig stortte op 28 november neer in de buurt van Medellin. Bij de ramp kwamen in totaal 71 mensen om het leven. Chapecoense was op weg naar de heenwedstrijd in de finale om de Copa Sudamericana.