Pim Blokland is zaterdag per direct uit de raad van commissarissen van Feyenoord gestapt. De 67-jarige financier houdt het na zeven jaar voor gezien.

Blokland was een van de oprichters van de stichting 'Vrienden van Feyenoord'. Onder zijn leiding kreeg Feyenoord van een groep supporters een kapitaalinjectie van 30 miljoen euro in ruil voor 49 procent van de aandelen.

In december 2010 werd Blokland benoemd in de raad van commissarissen. De multimiljonair vindt het vanwege de bekerwinst van vorig seizoen en de verbeterde financiële en sportieve situatie een goed moment om terug te treden.

Dankzij de investering van de 'Vrienden van Feyenoord' kreeg het noodlijdende Feyenoord financieel gezien een duw in de goede richting.

De Rotterdammers zijn inmiddels financieel gezond. Blokland blijft wel aan als (mede)directeur van de 'Vrienden van Feyenoord'.

In de Eredivisie is Feyenoord koploper. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft vijf punten voorsprong op nummer twee Ajax en acht op PSV, dat derde staat.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie