Athletic Bilbao heeft vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt dat verdediger Yeray Alvarez teelbalkanker heeft. De 21-jarige Spanjaard wordt volgende week geopereerd.

Alvarez doorliep de jeugdopleiding van Athletic Bilbao en debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht. De geboren Bask, die in Spanje wordt gezien als een groot talent, speelde tot nu toe tien wedstrijden in de Primera Division voor het elftal van trainer Ernesto Valverde.

Komende week wordt de tumor uit zijn rechtertestikel verwijderd. Clubdokter Jotxean Lekue benadrukte dat het om een simpele ingreep gaat en dat hij optimistisch is dat de operatie een succes zal zijn.

Alvarez kreeg vrijdag, direct nadat Athletic Bibao het nieuws naar buiten had gebracht, steunbetuigingen van andere clubs en spelers uit de Spaanse competitie.

Volwassenheid

Volgens Josu Urrutia, de clubpresident van de huidige nummer zeven van de Primera Division, gaat het naar omstandigheden goed met de jonge verdediger.

"Het gaat prima met Yeray, hij is sterk en kalm. Hij toont zijn volwassenheid, niet alleen op het veld, maar ook daarnaast. Hij is een optimist, net als wij."

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division