Lazio-aanvaller Senad Lulic is donderdag voor twintig dagen geschorst voor het beledigen van Antonio Rüdiger van AS Roma. Hij moet tevens een boete van 10.000 euro betalen.

Lulic beledigde Rüdiger, die een donkere huidskleur heeft, begin deze maand na de verloren derby van Roma (0-2). "Twee jaar geleden verkocht hij nog sokken en riemen in Stuttgart en nu gedraagt hij zich als een fenomeen", zei Lulic.

Volgens de 30-jarige Bosniër had Rüdiger de spelers van Lazio geprovoceerd tijdens de derby. De Romeinse club van Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna distantieerde zich van de uitspraken van de Bosniër.

De Italiaanse bond oordeelde dat Lulic over de schreef was gegaan en besloot hem te straffen. De aanvaller mist nu één wedstrijd. Op 8 januari is hij er niet bij als Lazio het opneemt tegen Crotone.

Naar aanleiding van de wedstrijd tussen Lazio en Roma werd Kevin Strootman eerder voor twee duels geschorst wegens theatraal gedrag. De Roma-middenvelder tekende echter met succes protest aan tegen die straf.

Lazio is de huidige nummer vier van de Serie A. De achterstand op koploper Juventus is acht punten. De club uit Turijn heeft daarnaast een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A