Ajacied Hakim Ziyech mag nog hopen op een plek in de voorselectie van Marokko voor de Afrika Cup. Younes Belhanda, één van zijn concurrenten die aanvankelijk de voorkeur kreeg, heeft zich donderdag afgemeld met een blessure.

De aanvallende middenvelder van OGC Nice liep woensdag tegen Bordeaux een gebroken teen op en staat vier tot zes weken aan de kant.

Eerder donderdag werd de 23-jarige Ziyech door bondscoach Hervé Renard verrassend gepasseerd in de Marokkaanse selectie. Renard liet weten dat Belhanda en Mbark Boussoufa (Al Jazira) de voorkeur krijgen als aanvallende middenvelders.

Mocht Ziyech ondanks de blessure van Belhanda niet worden opgroepen voor Marokko, dan is dat goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers kunnen de spelmaker dan gewoon inzetten in de eerste wedstrijden na de winterstop.

Ziyech debuteerde in oktober 2015 voor Marokko en speelde negen interlands. Hij was daarin vijf keer trefzeker.

Emiraten

De Marokkaanse voorselectie van 26 man begint op 27 december aan een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar wordt de groep teruggebracht tot 23 spelers.

Feyenoorder Karim El Ahmadi ontving wel een invitatie, net als oud-Eredivisiespelers Boussoufa, Nordin Amrabat (Watford), Oussama Tannane (Saint-Etienne) en Manuel da Costa (Olympiakos).

Marokko zit op de Afrika Cup in groep C met Ivoorkust, Congo en Togo. Het toernooi in Gabon wordt gehouden van 14 januari tot en met 5 februari.