Oussama Assaidi heeft een persoonlijk akkoord met FC Twente. De aanvaller, die zonder club zit, zet binnen afzienbare tijd zijn handtekening onder een contract tot medio 2018 bij de Enschedeërs.

De 28-jarige Assaidi bevestigt zijn transfer tegenover Voetbal International. "Een fantastische club", zegt hij over FC Twente.

Het betekent voor de buitenspeler dat hij terugkeert in de Eredivisie. Tussen 2009 en 2012 stond hij onder contract bij sc Heerenveen. In Friesland verdiende hij een transfer naar Liverpool, dat zo'n zeven miljoen euro voor hem betaalde.

Zijn periode bij de 'Reds' draaide voor Assaidi uit op een teleurstelling. De club verhuurde hem na een seizoen voor anderhalf jaar aan Stoke City.

Begin vorig jaar verruilde de zeventienvoudig Marokkaans international Liverpool voor Al-Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar liet Assaidi zijn contract vorige maand ontbinden.

Assaidi is de eerste winterse versterking voor FC Twente, dat woensdag door de licentiecommissie van de KNVB wegens financiële verbetering promoveerde van categorie 1 naar de 'veilige' categorie 2. Daardoor behoudt de Eredivisionist zijn proflicentie.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie