Crystal Palace heeft donderdag manager Alan Pardew ontslagen. De 55-jarige Engelsman wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten dit seizoen.

Pardew was sinds januari 2015 werkzaam bij Crystal Palace. Met de Londense club bezet hij momenteel slechts de zeventiende plaats in de Premier League. Van de laatste tien duels werden er acht verloren.

"Ik wil iedereen bij deze club bedanken voor de geweldige steun", zegt Pardew in een verklaring op de website van Crystal Palace. "Persoonlijk heb ik nog altijd een goed gevoel bij deze club en het spijt me dat mijn tijd hier ten einde is gekomen."

In het seizoen 2014/2015 eindigde Pardew als tiende in de Premier League met Crystal Palace. Vorig seizoen werd hij vijftiende met de club uit Londen.

Wel bereikte Crystal Palace toen knap de FA Cup-finale, waarin Manchester United op Wembley met 2-1 te sterk was.

Aanwinsten

Afgelopen zomer mocht Pardew zijn selectie flink versterken, maar ondanks aanwinsten als Christian Benteke, Andros Townsend en Steve Mandanda zijn de prestaties tot dusver matig.

Pardew, die tussen 1987 en 1991 als speler voor Crystal Palace uitkwam, stond eerder als trainer aan het roer bij Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton en Newastle United.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League