Als het aan de spelers en technische staf van Club Brugge ligt, wordt Ruud Vormer in januari tot beste speler van de Belgische competitie gekozen.

De 28-jarige middenvelder was woensdag met twee doelpunten belangrijk voor Club Brugge, dat met 1-4 bij KAS Eupen won. 

Aanvoerder Timmy Simons was na afloop vol lof over de oud-speler van AZ en Feyenoord. "Het zou leuk zijn als de Gouden Schoen naar Brugge komt", zegt de oud-PSV'er op de website van de club.

"Ruud zet zichzelf vandaag opnieuw in de schijnwerpers met twee doelpunten, maar hij speelt al het hele jaar op een constant hoog niveau."

Preud'homme

Ook coach Michel Preud'homme ziet in Vormer één van de beste spelers van de Jupiler Pro League. "Hij zou in elk geval een verdiende winnaar zijn, net zoals José Izquierdo. Ik moet nog maar eens nadenken wie ik bovenaan ga zetten als ik mijn stemformulier krijg."

De uitreiking van de Belgische Gouden Schoen is in januari. Onder anderen journalisten, afgevaardigden van de bond en oud-winnaars mogen stemmen.

Johan Boskamp en Rob Rensenbrink wisten de Gouden Schoen in de jaren zeventig allebei een keer te winnen. Vorig jaar werd Sven Kums tot beste speler onderscheiden. De middenvelder speelt inmiddels voor Udinese.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler Prp League