PSV-aanvaller Jürgen Locadia, die door een liesblessure al het grootste deel van de eerste seizoenshelft moest missen, heeft een kijkoperatie aan zijn rechterknie ondergaan.

De 23-jarige Locadia hoopt ergens in januari de groepstraining te kunnen hervatten bij de regerend landskampioen, meldt PSV woensdag op de site van de club.

De Eindhovenaren maakten dinsdag al bekend dat de geboren Drent tijdens de revalidatie van zijn slepende liesblessure een kwetsuur had opgelopen aan zijn knie.

Locadia heeft geen wedstrijd meer gespeeld sinds hij op 28 augustus geblesseerd raakte aan zijn lies in het thuisduel met FC Groningen. Hij kwam dit seizoen nog maar vier competitiewedstrijden in actie.

De aanvaller, die vorig seizoen goed was voor acht goals in de Eredivisie, hervatte eind oktober de groepstraining, maar daarna kreeg hij zijn terugslag.

De Jong

Halverwege het seizoen staat PSV op de derde plek, met drie punten achterstand op Ajax en acht punten achterstand op koploper Feyenoord.

De ploeg van Phillip Cocu hervat de competitie op zaterdag 14 januari met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

De Brabanders zullen het dan ook moeten stellen zonder Siem de Jong, die vier tot zes weken uit de roulatie is door een scheurtje in zijn lies.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie