FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft met ontsteltenis gereageerd op het besluit van het internationaal sporttribunaal CAS om het transferverbod van Real Madrid te verkorten.

De 'Koninklijke' zou aanvankelijk in het volledige kalenderjaar 2017 geen spelers aan mogen trekken, maar kreeg dinsdag te horen dat het verbod alleen geldt voor de aanstaande winterse transferperiode.

Dat heeft tot onbegrip geleid in Barcelona. De Catalanen mochten zich in heel 2015 niet op de transfermarkt roeren, hoewel ze destijds werden bijgestaan door hetzelfde advocatenkantoor als aartsrivaal Real Madrid.

"Ik eis een verklaring", reageert Bartomeu op de strafvermindering van de hoofdstedelingen. "We hadden dezelfde advocaten. Het waren soortgelijke zaken, dus we moeten maar eens een hartig woordje met ze spreken."

Onduidelijkheid

Zowel Barcelona, Real als Atletico Madrid werd bestraft voor het overtreden van de regels van wereldvoetbalbond FIFA. Alle drie zouden de fout in zijn gegaan bij het registreren van minderjarige spelers.

"Ik ken de zaken van Real en Atletico niet tot in detail, maar ik schroom niet om contact op te nemen met onze advocaten", zegt Bartomeu, die vindt dat de regelgeving niet helder is.

"Er moet een eind gemaakt worden aan deze juridische onduidelijkheid. De spelers zijn er het slachtoffer van dat de regels niet eenduidig zijn. Dit is het gevolg als er bij elke zaak andere criteria gehanteerd worden."

Real zelf kon zich ondanks de strafvermindering ook niet helemaal vinden in de uitspraak van het CAS. "Wij betreuren het dat het CAS niet genoeg lef heeft om de straf compleet te schrappen."

Bekijk de stand en het programma in de Primera Division