Joey Barton keert een halfjaar na zijn vertrek al weer terug bij Burnley. De middenvelder was transfervrij sinds zijn contract vorige maand werd ontbonden bij Rangers FC en tekent tot het einde van het seizoen bij de 'Clarets'.

Het 34-jarige 'enfant terrible' verruilde Burnley afgelopen zomer voor Rangers, maar raakte door een reeks incidenten al snel in opspraak bij de Schotse club.

Barton hield sinds zijn vertrek uit Glasgow zijn conditie op peil bij Burnley en heeft nu overeenstemming bereikt over een contract bij de 'Clarets', meldt de Premier League-club op de website. De verbintenis gaat in op 1 januari.

De eenmalig international van Engeland leidde Burnley vorig seizoen naar de titel in het Championship en werd door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar op Turf Moor.

Gokken

Nadat hij de overstap maakte naar Rangers raakte hij in september al in opspraak na een opstootje met ploeggenoot Andy Halliday op de training na de verloren Old Firm tegen aartsrivaal Celtic (5-1).

In oktober kwam Barton nogmaals onder vuur te liggen toen bekend werd dat hij zich van juli tot september schuldig had gemaakt aan het gokken op 44 wedstrijden, wat verboden is voor profvoetballers. Daarvoor werd hij voor één wedstrijd geschorst door de Schotse voetbalbond.

Barton speelde in het verleden ook voor Olympique Marseille, Queens Park Rangers, Newcastle United en Manchester City.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League