De Engelse voetbalbond heeft het beroep van Leicester City tegen de schorsing van Jamie Vardy verworpen. De spits moet daardoor drie wedstrijden toekijken bij de 'Foxes'.

Vardy werd zaterdag na een klein halfuur in de wedstrijd tegen Stoke City (2-2) met een rode kaart van het veld gestuurd nadat hij met twee benen kwam inglijden op Mame Diouf.

Leicester vond het wegsturen van de 29-jarige aanvaller echter niet terecht en tekende beroep aan tegen de rode kaart. Volgens de regerend landskampioen werd Vardy uit balans gebracht door een duw.

De FA kon zich niet vinden in die lezing en besloot de clubtopscorer van Leicester 'gewoon' een schorsing van drie wedstrijden op te leggen.

Koeman

Dat betekent goed nieuws voor Ronald Koeman, want Vardy ontbreekt daardoor in de thuiswedstrijd tegen Everton op 'Boxing Day'. Op oudejaarsdag is hij er ook niet bij in het thuisduel met West Ham United, net als twee dagen later in en tegen Middlesbrough.

Manager Claudio Ranieri kan op 7 januari weer een beroep doen op de Engelse international wanneer Leicester het in de derde ronde van de FA Cup opnieuw mag opnemen tegen het Everton van Koeman, dan in Liverpool.

Vardy leidde de 'Foxes' vorig seizoen met 24 competitiedoelpunten naar de Premier League-titel. Deze jaargang kwam hij pas tot vijf goals in de Premier League.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League