Bayern München-trainer Carlo Ancelotti heeft zich lovend uitgelaten over concurrent RB Leipzig, die woensdag de tegenstander is om de titel van 'Herbstmeister' in de Bundesliga.

"Geld is niet alles in het voetbal", zei Ancelotti dinsdagmiddag op een persconferentie. "RB Leipzig heeft de juiste balans gevonden. Het is een jong team dat met veel bezieling speelt."

RB Leipzig werd in 2009 door energiedrankfabrikant Red Bull opgekocht en promoveerde in korte tijd van de Oberliga (het vijfde niveau) naar de Bundesliga.

Door het gebrek aan traditie zijn veel voetballiefhebbers in Duitsland niet blij met de club uit Leipzig, die gezien wordt als reclame-instrument van Red Bull.

"We kennen het karakter van het elftal van Leipzig", aldus Ancelotti. "Ze spelen goed samen en zijn erg snel. Wij moeten ons eigen spel spelen en goed gefocust zijn."

"Ik verwacht een fantastische en interessante wedstrijd. Maar dit duel wordt niet beslissend, daarvoor duurt het seizoen nog veel te lang."

Robben

Arjen Robben is tegen Leipzig zoals verwacht weer van de partij. De 32-jarige aanvaller kreeg mede vanwege lichte spierklachten afgelopen weekend rust in de wedstrijd tegen Darmstadt (0-1 zege).

"Arjen heeft zonder problemen getraind, hij is fit voor de wedstrijd", zei Ancelotti. "Hij speelt dit seizoen heel sterk en is een bijzonder belangrijke speler voor ons."

Robben miste een deel van dit seizoen door blessures, maar speelde de laatste weken weer regelmatig. In negen competitiewedstrijden maakte de rechtsbuiten vijf doelpunten.

Lahm

Ook Philipp Lahm maakt deel uit van de selectie van de Duitse kampioen, nadat de aanvoerder was afgehaakt tijdens de warming-up voor het duel met Darmstadt.

Ancelotti kan geen beroep doen op de geblesseerde Jerome Boateng, die dinsdag werd geopereerd.

Bayern en Leipzig hebben na vijftien duels allebei 36 punten. Op basis van het doelsaldo staat de Bayern bovenaan. De wedstrijd begint woensdag om 20.00 uur.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Bundesliga