Real Madrid mag enkel de komende transferperiode geen spelers aantrekken. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft het transferverbod verkort met een half jaar.

De club mocht oorspronkelijk ook in de zomer niet de transfermarkt op, maar door de verlaging van de straf mag Real dat nu wel, zo laat de Spaanse club dinsdagmiddag weten op hun website.

Eerder besloot de FIFA om het transferverbod van twee transferperiodes te handhaven. De 'Koninklijke' kreeg het verbod begin dit jaar al opgelegd, maar dat werd vanwege hun beroep opgeschort.

Real kreeg de straf nadat het tussen 2005 en 2014 in de fout is gegaan bij het registreren van minderjarige voetballers. Atletico Madrid maakte in die periode dezelfde fout en kreeg eveneens een transferverbod.

"Deze uitkomst bevestigt de onrechtvaardigheid van de oorspronkelijke straf van de FIFA", meldt Real op zijn website. "Al betreuren wij dat het CAS niet genoeg lef heeft om de straf compleet te schrappen."

Barcelona

FC Barcelona kreeg in 2014 eenzelfde straf opgelegd vanwege het overtreden van het transferreglement. De Catalaanse club mocht zich in 2015 niet op de transfermarkt melden.

De club omzeilde destijds de regel door Arda Turan en Aleix Vidal te kopen in de zomer van 2015. Zij mochten een halfjaar lang alleen trainen bij de ploeg van Luis Enrique.