René Hake staat ook de komende twee seizoenen aan het roer bij FC Twente. De trainer van de Tukkers tekent binnen afzienbare tijd een contract tot de zomer van 2019.

Hake beschikt nu nog over een aflopende verbintenis. De 45-jarige Drent heeft zijn contractverlenging te danken aan de goede sportieve resultaten van FC Twente, dat als de nummer zeven van de Eredivisie de winterstop ingaat.

"Met de tweede seizoenshelft van vorig seizoen en de prestaties tot nu toe dit seizoen, heeft René prima resultaten geboekt bij FC Twente", zegt commercieel en technisch directeur Jan van Halst zondag op de site van de club.

"De omstandigheden waren zeker niet altijd gemakkelijk, maar René heeft in die periode zijn verantwoordelijkheid als hoofdtrainer gepakt en goed met de ploeg gepresteerd. René is een deskundige trainer die kritisch kijkt naar ons voetbalbedrijf. Dat kan af en toe best lastig zijn voor ons, maar uiteindelijk is dat alleen maar goed."

Hake is sinds september 2015 de hoofdcoach van FC Twente. Hij keerde een paar maanden daarvoor terug bij de club waar hij van 2005 tot 2010 ook al werkzaam was. Hake volgde vorig jaar de ontslagen Alfred Schreuder op.

Waardering

Hake is net als Van Halst blij met de contractverlenging. "Het is mooi dat de club het vertrouwen in mij uitspreekt en om de waardering te krijgen. Ik heb het vanaf mijn eerste dag dat ik terugkeerde bij FC Twente naar mijn zin bij de club en werk prettig samen met de mensen om mij heen."

"Ik kijk ernaar uit om de komende tijd met zijn allen de uitdagingen die nog voor ons liggen aan te gaan. Op sportief vlak hebben we ons in de eerste seizoenshelft in een groot deel van de wedstrijden goed laten zien en dat zorgt voor vertrouwen, maar ook voldoening voor de manier waarop wij als staf met de spelers werken."

Hake was eerder hoofdtrainer bij FC Emmen. Bij PEC Zwolle was hij werkzaam als assistent-coach.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie