Ajax-trainer Peter Bosz heeft aangekondigd in het bekerduel met SC Cambuur van donderdag opnieuw aan te treden met een aantal wisselspelers. Volgens de 53-jarige oefenmeester zegt dat niets over de wijze waarop hij naar het bekertoernooi kijkt.

"Ik devalueer het bekertoernooi niet", aldus Bosz woensdag op de site van Ajax. "Elk lid van onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, een volwaardige eerste elftal-speler te zijn."

In de voorgaande bekerduels en de laatste twee wedstrijden in de Europa League, tegen Panathinaikos (2-0 winst) en Standard Luik (1-1), gunde Bosz een aantal talenten speeltijd, onder wie Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek.

Bosz heeft in zijn selectie weer plaats voor Kenny Tete en Vaclav Cerny, die zondag tegen FC Twente (1-0 verlies) nog ontbraken door een blessure. Ook talenten Frenkie de Jong en Pelle Clement zijn geselecteerd.

Daley Sinkgraven (enkelblessure) en Bertrand Traoré (bovenbeenkwetsuur) ontbreken nog altijd. De 17-jarige Justin Kluivert, die tegen FC Twente voor het eerst in de selectie zat, reist ook niet mee naar Leeuwarden.

Gino Bosz

Het uitduel met Cambuur, waarbij een plek in de kwartfinales van de beker op het spel staat, betekent voor Bosz ook een ontmoeting met zijn 23-jarige zoon Gino, die bij de ploeg uit Leeuwarden onder contract staat.

"Ze zijn vol vertrouwen bij Cambuur als ik Gino mag geloven", zegt Bosz over zijn zoon, die afgelopen zomer van Heracles overkwam. "Hij denkt dat ons bekeravontuur morgen strandt."

Het kan de eerste keer worden dat vader en zoon Bosz tegenover elkaar staan, hoewel ze beiden al wel samen op het wedstrijdformulier stonden.

Bosz: "Toen ik trainer bij Vitesse was, zat hij in 'mijn' selectie en heeft hij ook zijn debuut gemaakt. Daarna is hij naar Heracles gegaan. Ik heb met Vitesse vervolgens nog tegen Heracles gespeeld, maar volgens mij deed hij die wedstrijd niet mee."

De wedstrijd tussen Cambuur en Ajax begint donderdag om 18.30 uur in het Cambuur Stadion. 

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker