Voetbal

Heerenveen laat langs IJsselmeervogels, VVSB stunt niet in Volendam

sc Heerenveen heeft zich dinsdag dankzij een benauwde zege op de amateurs van IJsselmeervogels geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. VVSB kon de stunt van vorig seizoen geen vervolg geven. De amateurs uit Noordwijkerhout werden uitgeschakeld door FC Volendam.

Reza Ghoochannejhad maakte in de 88e minuut met een rake volley uit een hoekschop het enige doelpunt in Spakenburg.

IJsselmeervogels haalde in 1975 als amateurclub de halve finales van het bekertoernooi en schakelde twee jaar later uitgerekend Heerenveen uit. De club die dit seizoen uitkomt in de Derde Divisie hoopte dus op een nieuwe stunt op sportcomplex De Westmaat.

In Spakenburg toonde de thuisploeg zich van zijn beste kant. Met de snelle omschakelingen van de Friezen had de thuisploeg het soms wel moeilijk, maar de aanvallers van Heerenveen waren lang te slordig om het af te maken.

Na rust beperkte de thuisploeg zich vooral tot tegenhouden, maar in de slotfase kreeg IJsselmeervogels steeds meer kansen in de counter. Na de rake volley van Ghoochannejhad in de slotfase zocht de thuisploeg nog wanhopig naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten: 0-1.

Volendam-VVSB

Aan de Dijk won Jupiler League-club Volendam met 4-1 van Tweede Divisionist VVSB, die weinig in de melk te brokkelen had in het mistige Kras Stadion.

Al na vijf minuten opende Volendam de score. Erik Schouten werd op maat bediend door Kees Kwakman en liet doelman Ruben Valk kansloos. Acht minuten later kwam VVSB echter verrassend op gelijke hoogte via Giovialli Serbony, die profiteerde van een foute terugspeelbal van Kevin van Kippersluis.

Niet veel later stelde aanvoerder Kwakman al weer orde op zaken door de bal in een leeg doel te werken na een blunder van Valk. Met een halfuur op de klok bepaalde Gyliano van Velzen de ruststand op 3-1.

Ook na de hervatting mocht de verrassende halvefinalist van de vorige voetbaljaargang nauwelijks hopen op een ticket voor de kwartfinales. Na 62 minuten gooide Van Kippersluis de wedstrijd definitief in het slot met de 4-1.

FC Utrecht

Zo eindigde het bekeravontuur van VVSB dit keer in de achtste finales. Vorig seizoen sneuvelde de club uit Bollenstreek pas bij de laatste vier, door een 3-0 nederlaag bij FC Utrecht.

Woensdag en donderdag worden er ook nog zes wedstrijden in de achtste finales afgewerkt, waaronder die tussen bekerhouder Feyenoord en ADO Den Haag.

Bekijk de uitslagen en het programma in de KNVB-beker

Tip de redactie