Trainer Peter Bosz vindt dat Ajax in de zestiende finales van de Europa League zwaarder had kunnen loten dan Legia Warschau.

"Als je het afzet tegen Borussia Mönchengladbach of Manchester United, dan had de loting zwaarder gekund", aldus Bosz maandag op de website van Ajax.

De trainer houdt wel een slag om de arm omdat hij nog weinig weet van de Poolse club. "Het is moeilijk in te schatten hoe Legia Warschau zich verhoudt tot de afgelopen tegenstanders van ons in de Europa League."

Ajax plaatste zich overtuigend voor de knock-outfase, terwijl Legia in de Champions League als derde eindigde in groep F achter Borussia Dortmund en Real Madrid. Mede door een 1-0 zege op Sporting Lissabon hielden de Polen de Portugezen achter zich.

"Dat was verrassend. Winnen van Sporting is knap. Maar nogmaals, ik weet nu nog te weinig van Legia", zegt Bosz, die een speler van de Poolse kampioen nog kent van zijn tijd als trainer van Vitesse. De Georgiër Valeri Qazaishvili staat nog steeds onder contract bij Arnhemse club, maar is dit seizoen verhuurd aan Legia. "Dat is een zeer goede speler."

Klaassen

Ook Davy Klaassen vindt het lastig om te zeggen of Ajax goed geloot heeft. "Ik heb ze half gevolgd in de Champions League. Daarin versloegen ze in die laatste wedstrijd Sporting, dus ze zullen wel wat kunnen", zegt de captain van Ajax. "Maar we maken zeker een goede kans."

Klaassen ziet het als een voordeel dat Ajax op 16 februari eerste uit speelt. De return is een week later in Amsterdam.

"Dat is lekker, want in de tweede wedstrijd gaat het er meestal pas echt om. Dan wil je het eigen publiek erbij hebben."