Voetbal

Uitgefloten Siem de Jong opgelucht na eerste goal voor PSV

Siem de Jong is opgelucht dat hij zaterdag tegen Go Ahead Eagles (1-0) eindelijk zijn eerste goal voor PSV heeft gemaakt, nadat er nog gefluit klonk toen hij als invaller in het veld kwam in het Philips Stadion.

De 27-jarige middenvelder betwijfelde echter of het gefluit wel voor hem persoonlijk bedoeld was. "Ik moet eerlijk zeggen: ik weet eigenlijk niet precies waarom de supporters dat doen", aldus De Jong tegen FOX Sports. "Misschien wilden ze liever dat er een verdediger uit zou gaan."

De Jong verving na 64 minuten spelen Gaston Pereiro. Vier minuten later werd hij al toegejuicht door het Eindhovense publiek omdat hij op aangeven van Joshua Brenet binnentikte.

"Ik zag dat de tweede paal vrij was en de bal kwam goed voor. Ik ben opgelucht en blij met dit doelpunt, ook omdat het de winnende was en ik het team echt geholpen heb. En dat was wel een keer nodig."

Cocu

Trainer Phillip Cocu trok zich weinig aan van het gefluit van de supporters. "Ik sta niet langs de kant om voor de fans te wisselen, maar om het team te brengen wat het nodig heeft", vertelde de trainer.

"Misschien is de ene speler wat populairder dan de andere, maar dat kan en mag onze keuze als staf niet beïnvloeden."

Luuk de Jong zei net als zijn broer niet te weten of het gefluit persoonlijk bedoeld was. "Misschien was het omdat er een aanvaller af werd gehaald voor iemand die meer als middenvelder speelt", aldus de aanvoerder van PSV."Maar als het wel voor Siem was dan zal het nu wel over zijn."

De jongste van de twee broers zei verder blij te zijn dat Siem de ban gebroken heeft in Eindhovense dienst. "Dit is heel leuk voor hem. Het ging sinds zijn komst afgelopen zomer nog niet zoals hij wilde."

"Hij wilde belangrijk zijn voor het team en gewoon weer lekker voetballen, maar mede door een blessuretje in het begin kon dat niet. Nu is hij weer redelijk bezig en dan is het mooi dat hij ook gescoord heeft."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie