Voetbal

Sinkgraven en Schöne twijfelgevallen bij Ajax voor duel met Twente

Ajax-trainer Peter Bosz weet nog niet of hij zondag kan beschikken over Lasse Schöne en Daley Sinkgraven. Beide spelers zijn een vraagteken voor de uitwedstrijd tegen FC Twente.

"Sinkgraven en Schöne zijn behandeld, dat gaat wel de goede kant op. We zullen zien of ze fit genoeg zijn", vertelt Bosz op de clubsite van Ajax.

Bertrand Traoré miste de laatste wedstrijd van Ajax door een bovenbeenblessure. De aanvaller verblijft op dit moment bij Chelsea om behandeld te worden. "Dat is protocol", aldus Bosz.

"Chelsea heeft de afspraak met hurende clubs dat als een speler langer dan twee of drie dagen geblesseerd is, zij hem moeten zien. We hopen dat hij vandaag of morgen terug kan komen."

​Donderdagavond moest Vaclav Cerny de wedstrijd tussen Standard Luik en Ajax aan zich voorbij laten gaan. "Vaclav gaat zometeen verder bekeken en behandeld worden."

Clubrecord

Als Ajax zondag het net vindt in Enschede evenaart het een clubrecord. In dat geval hebben de Amsterdammers 42 wedstrijden op rij gescoord. Dat gebeurde eerder alleen tussen december 1996 en maart 1998.

"Het geeft aan dat je toch wel iets goed doet", aldus Bosz. "Maar het levert geen punten op en dat is samen met goed voetballen toch het belangrijkst. Dat je dan af en toe tegen een record aanloopt, is natuurlijk wel leuk."

Het duel tussen FC Twente en Ajax in de Grolsch Veste begint zondagmiddag om 16.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie