Voetbal

Van Bronckhorst kijkt met gemengd gevoel terug op Europees avontuur

Giovanni van Bronckhorst is een dag na de uitschakeling van Feyenoord in de Europa League (0-1) teleurgesteld, maar vindt dat zijn ploeg het in Europees verband niet slecht heeft gedaan.

"De Europa League is heel leerzaam geweest voor de spelers", zei de trainer daags na de nederlaag tegen Fenerbahçe (0-1) op de persconferentie. "Het voelt niet als een zware klap, maar er heerst wel teleurstelling, qua punten hebben we het niet heel goed of heel slecht gedaan."

De trainer van Feyenoord vindt dat zijn ploeg het in de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk (1-1) heeft laten liggen. "We speelden daar met tien man gelijk. Dat zijn de punten die je op het einde nodig hebt om een betere uitgangspositie te hebben."

Feyenoord moest donderdag met twee doelpunten verschil winnen van de Turkse opponent, maar het was Moussa Sow die na een fout van Rick Karsdorp alle Rotterdamse hoop de bodem in sloeg door halverwege de eerste helft de 0-1 op het scorebord te zetten.

"Met de kopbal maakte Karsdorp niet de juiste keuze. Er was twijfel bij hem, daardoor kopte hij de bal niet goed terug. Karsdorp heeft een goede fase gehad, maar de laatste weken heeft hij tegen FC Utrecht en Fenerbahçe wat fouten gemaakt. Hij moet door deze fase heen zien te komen."

AZ

De Feyenoord-spelers gebruiken vrijdag om te herstellen van het Europese duel, terwijl zaterdag in het teken staat van de voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen AZ van aanstaande zondag.

In tegenstelling tot Feyenoord wisten de Alkmaarders zich wel te plaatsen voor de volgende ronde in de Europa League door met 3-2 te winnen van Zenit.

"Dat is goed voor het Nederlandse voetbal en dat zal ze veel energie geven", zei Van Bronckhorst. "Maar zondag kan het weer alle kanten op gaan. De wedstrijd van zondag is niet cruciaal, maar na een verliespartij willen we wel weer winnen. We moeten er weer staan."

AZ-Feyenoord staat zondag onder leiding van Björn Kuipers en begint om 14.30 uur in het AFAS stadion.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie

Tip de redactie