De schorsing van Kevin Strootman is ingetrokken door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond. Daardoor is de Nederlandse middenvelder van AS Roma er gewoon bij in de toppers tegen AC Milan en Juventus.

Strootman kreeg dinsdag een schorsing voor twee wedstrijden opgelegd naar aanleiding van zijn rol bij een opstootje in de Romeinse topper van zondag tegen Lazio.

Bij het akkefietje gooide Strootman wat water over Danilo Cataldi heen. De wisselspeler van Lazio trok vervolgens aan het shirt van de Oranje-international, die naar de grond ging, en werd met rood van het veld gestuurd.

Strootman kwam weg met slechts een gele kaart, werd later op basis van televisiebeelden alsnog bestraft voor "theatraal gedrag".

Zijn club AS Roma en Strootman zelf konden zich niet vinden in die straf en gingen er met succes tegen in beroep. De tuchtcommissie oordeelde vrijdag dat de 26-jarige linkspoot ten onrechte geschorst was.

Aanstaande maandag ontvangen Strootman en Roma concurrent Milan in het Stadio Olimpico. Volgende week zaterdag gaat de nummer twee van de ranglijst op bezoek bij koploper Juventus.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A