Voetbal

PSV en Willems akkoord over contract tot medio 2018

Jetro Willems heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij PSV. De verbintenis van de 22-jarige linksback is met een jaar verlengd tot medio 2018.

Dat maakte PSV vrijdagmiddag bekend op de persconferentie. Het vorige contract van Willems liep aankomende zomer af, waardoor hij transfervrij kon vertrekken bij de Eindhovenaren.

Willems kwam in 2011 over van Sparta Rotterdam en veroverde al op jeugdige leeftijd een basisplaats bij PSV. Hij speelde tot op heden 178 wedstrijden voor PSV en kwam 22 keer uit voor het Nederlands elftal.

De international is blij met zijn contractverlenging. "Vorig seizoen ben ik naar Marcel Brands gegaan en ik heb hem verteld dat ik niet wegga zonder dat iemand betaalt", vertelt Willems op de clubsite van PSV. "Toen verwachtte iedereen dat het deze zomer afgelopen zou zijn, maar dat was helemaal niet de bedoeling."

"PSV en Eindhoven zitten in mijn hart. Ik wil die derde titel achter elkaar pakken. Door omstandigheden duurde het wat langer voordat ik heb verlengd, vond ik zelf. Maar eindelijk kan ik naar de fans toe duidelijkheid geven."

Daad bij het woord

Technisch manager Marcel Brands is blij dat de contractverlenging definitief is. "Ik heb vaak naar buiten toe aangegeven dat ik me niet te veel zorgen heb gemaakt over deze contractverlenging. Jetro gaf al snel aan dat hij PSV niet transfervrij wil verlaten. Ik ben heel blij dat hij vandaag de daad bij het woord voegt."

Zaterdag keert Willems terug in de selectie van PSV voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De linksback is hersteld van een blessure aan zijn hoofd die hij opliep tijdens het Champions League-duel met Atletico Madrid.

Het duel tussen PSV en Go Ahead begint zaterdagavond om 19.45 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie