Voetbal

Mourinho mist stootkracht bij Manchester United

Manchester United wist zich donderdag dankzij een 0-2 overwinning bij Zorya Luhansk te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League, maar volgens manager José Mourinho ontbreekt het zijn ploeg aan aanvallende stootkracht.

De 'Red Devils' scoorden slechts zeven keer in de laatste acht competitiewedstrijden en ook donderdag in Oekraïne werd de doelman van de tegenstander naar de smaak van Mourinho veel te weinig op de proef gesteld.

"Ik kan me niet herinneren dat hij veel reddingen heeft moeten verrichten", analyseert de Portugees. "In de competitie wordt de keeper van de tegenstander vaak uitgeroepen tot man van de wedstrijd, omdat ze veel tegenhouden."

Mourinho vindt dat zijn United het hele seizoen al te weinig het net vindt. "Details maken soms het verschil in het voetbal. En een doelpunt is een groot detail. We maken te weinig goals gezien het voetbal dat we spelen."

Rooney

Met name het gebrek aan goals van Wayne Rooney bezorgt Mourinho kopzorgen. "Ik zie hem als een aanvallende speler. Hij speelt als spits, op 10, of eventueel van de flanken. Dus als aanvallend ingestelde speler zou hij normaal gesproken meer moeten scoren."

Zijn captain scoorde in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Bournemouth, maar staat sindsdien droog in de competitie. Hij was nog wel trefzeker in de Europa League tegen Fenerbahçe en Feyenoord. "We verwachten meer van hem, ja. Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen in de ploeg."

Alleen Zlatan Ibrahimovic vindt met enige regelmaat het net bij de Engelsen. "Maar hij is de diepste spits, dus dat is logisch", stelt Mourinho. "Van alle andere aanvallende spelers verwachten we meer."

Zondag staat United op Old Trafford tegenover concurrent Tottenham Hotspur. De nummer vijf uit Londen heeft zes punten meer op de ranglijst dan de naaste belager uit Manchester. Het duel begint om 15.15 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie