Voetbal

Blatter noemt nieuwe FIFA-voorzitter Infantino respectloos

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter noemt zijn opvolger Gianni Infantino "respectloos". De nieuwe preses zou adviezen van zijn voorganger niet serieus nemen.

Het internationale sportgerechtshof CAS hield eerder deze week vast aan een schorsing van zes jaar voor Blatter vanwege corruptie. De 80-jarige Zwitser zegt donderdagavond in een interview met de BBC erg ontevreden te zijn over zijn landgenoot Infantino.

"Ik ben absoluut geen gelukkig man door wat er nu bij de FIFA gebeurt. Ik heb nog nooit een bedrijf gezien waar de nieuwe voorzitter geen respect heeft voor de oude voorzitter."

Na zijn aanstelling is Infantino bij Blatter thuis op visite geweest om "over problemen binnen de FIFA te praten die opgelost moeten worden". "Infantino zei dat hij eraan zou gaan werken, maar daar is hij nooit meer op teruggekomen", aldus Blatter.

Infantino zou niets met de adviezen van Blatter gedaan hebben. "Ik heb hem een brief gestuurd en ik heb zijn privénummer, waarvan mij verteld is dat het nog steeds correct is. Hij neemt nooit op, echt nooit. Ik heb nog steeds mijn lijst met verbeterpunten, maar nu spreken we alleen nog via advocaten."

Bijna dood

Blatter besefte een jaar geleden echter dat het leven om meer dan alleen voetbal draait. Eind 2015, vlak voor zijn schorsing bij de FIFA, balanceerde de Zwitser naar eigen zeggen namelijk op het randje van de dood.

"Het was 1 november 2015. Ik was op een begraafplaats in mijn geboorteplaats, waar we een familiegraf hebben. Ik voelde me opeens heel erg zwak, ik kon niet meer bewegen."

"Ik werd onmiddellijk naar het ziekenhuis in Zürich gebracht. Ze dachten dat ik binnen een paar uur zou sterven. Ik had in het ziekenhuis tijd genoeg om te beseffen dat het leven meer is dan alleen voetbal."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie