Voetbal

Kuijt en Van Bronckhorst kritisch op 'mat en flets' Feyenoord

Aanvoerder Dirk Kuijt en trainer Giovanni van Bronckhorst vinden dat veel spelers van Feyenoord donderdag niet hun normale niveau haalden tegen Fenerbahçe. De Rotterdammers verloren met 0-1 en zijn uitgeschakeld in de Europa League.

Feyenoord kwam na ruim twintig minuten op achterstand na een omhaal van Moussa Sow. De matig spelende Rotterdammers hadden weinig in te brengen.

"We wilden van het begin af aan vol het gas erop zetten, het publiek er achter krijgen en kansen creëren. Maar dat deden we niet, we begonnen juist mat en flets", constateerde Kuijt.

De captain vindt dat Fenerbahçe een goede ploeg is, maar dat Feyenoord "tot veel meer in staat is" dan het optreden van donderdagavond.

"We hebben onszelf tekort gedaan. Afgelopen zondag tegen Sparta vloog iedere bal erin, nu was het steeds net niet. Maar dat is geen excuus, we waren gewoon niet goed genoeg."

Van Bronckhorst

Van Bronckhorst was het met Kuijt eens. "De teleurstelling is heel groot. Veel spelers brachten niet wat ze normaal doen. Als je dan ook nog fouten maakt en een doelpunt weggeeft, wordt het heel moeilijk.''

De coach wisselde in de rust Jens Toornstra voor Bilal Basaçikoglu. "Ik had er in de rust heel veel kunnen wisselen", zei Van Bronckhorst daarover. "We waren onszelf niet. Ook Basaçikoglu bracht niet wat ik wilde zien."

Van Bronckhorst is zeer kritisch op zijn ploeg, die in de tweede helft geen vuist kon maken en roemloos ten onder ging. De trainer zag naar eigen zeggen geen lichtpuntjes. "Nee, die heb ik niet gezien."

"We wisten vooraf dat we moesten scoren en dat wilden we snel doen, maar we zaten totaal niet in de wedstrijd," aldus Van Bronckhorst. "Het was te wisselvallig, we maakten te veel fouten en konden het 'momentum' niet pakken."

Advocaat

Trainer Dick Advocaat van Fenerbahçe vond dat zijn ploeg weinig te duchten had van Feyenoord. "Het was vrij simpel hoe ze speelden, met die lange ballen. Wij hebben achterin een paar jongens lopen die daar wel raad mee weten.''

Advocaat wist dat het na de 1-0 van Moussa Sow een lastig verhaal werd voor Feyenoord. "Dan is het heel moeilijk om het met drie doelpunten nog om te draaien."

"Van onze kant was het ook rommelig en aan de bal ondermaats, maar we hebben ons gekwalificeerd voor de volgende ronde en dat is het belangrijkste."

Bekijk de uitslagen en standen in de Europa League

Lees meer over:
Tip de redactie