Voetbal

Bosz wijzigt basis Ajax op Klaassen en Younes na tegen Standard

Ajax begint donderdagavond in het laatste groepsduel van de Europa League met Standard Luik met een grotendeels gewijzigde formatie. Alleen aanvoerder Davy Klaassen en Amin Younes behouden in België hun plek.

Trainer Peter Bosz geeft veel andere spelers rust. Dat betekent dat Diederik Boer op doel staat en de verdediging wordt gevormd door Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks.

Klaassen wordt op het middenveld vergezeld door jongelingen Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Voorin staan Anwar El Ghazi en Mateo Cassierra naast Younes.

Aanvankelijk zou Vaclav Cerny spelen in plaats van Younes, maar de Tsjech haakte vlak voor de wedstrijd af met rugklachten. El Ghazi heeft zijn eerste basisplaats sinds hij na zijn straf weer deel uitmaakt van de Ajax-selectie.

Bij Standard staat oud-Ajacied Eyong Enoh aan de aftrap. De Kameroener stond in het eerdere duel tussen Standard en Ajax in Amsterdam (1-0) ook al in de basis.

Groepswinst

Ajax is met dertien punten al zeker van groepswinst in poule G. Standard is met Celta de Vigo, dat net als de Belgen zes punten heeft, in gevecht om plaats twee. Celta treft donderdagavond Panathinaikos, dat al uitgeschakeld is.

Standard-Ajax begint om 21.05 uur in het Stade Maurice Dufrasne en staat onder leiding van scheidsrechter Bobby Madden uit Schotland.

Opstelling Standard: Hubert; Goreux, Scholz, Laifis, Fiore; Edmilson, Enoh, Trebel, Dompé; Mbenza, Sa.

Opstelling Ajax: Boer; Tete, De Ligt, Riedewald, Dijks; Klaassen, Van de Beek, Nouri; El Ghazi, Cassierra, Younes.

Bekijk de uitslagen en standen in de Europa League

Lees meer over:
Tip de redactie