Voetbal

Henk de Jong tekent voor anderhalf jaar bij De Graafschap

Henk de Jong is de nieuwe trainer van De Graafschap. De 52-jarige Fries heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij de club uit de Jupiler League.

De Jong begint officieel op 1 januari aan zijn nieuwe klus, meldt De Graafschap donderdag op zijn website. Hij zal vrijdag wel al op de tribune zitten bij het uitduel met MVV Maastricht.

"Met Henk halen we een bevlogen trainer binnen, die prima past bij de identiteit van De Graafschap. Een voetbaldier zonder kapsones", aldus technisch manager Peter Hofstede. "Hij heeft de afgelopen jaren als trainer laten zien wat hij kan, zowel op het veld als in de media."

De Jong stapte begin februari op als trainer van SC Cambuur. Hij was sinds 1 augustus in dienst bij FC Groningen als commercieel medewerker. Bij de Graafschap is de Fries de opvolger van Jan Vreman die zondag werd ontslagen wegens teleurstellende resultaten.

"De familie De Jong is ontzettend trots", reageert De Jong. "De Graafschap is natuurlijk een geweldige club om voor te werken. De club stond bij mij hoog op het verlanglijstje. Ik heb er erg veel zin in."

"De komende periode ga ik met diverse mensen van de club in gesprek. Ik maak mijn werk bij FC Groningen netjes af en daarna kom ik direct naar Doetinchem. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. We gaan er nog iets van maken dit seizoen."

Nijland

De Graafschap en De Jong kwamen eerder deze week al tot een akkoord, maar met FC Groningen moest nog worden onderhandeld over een kleine afkoopsom.

"Het feit dat de directeur van FC Groningen, Hans Nijland, niet zo blij was dat wij Henk graag wilden contracteren, geeft aan dat hij ook daar in de organisatie waardevol is", zegt Hofstede. "Gelukkig zijn we er met FC Groningen prima uitgekomen."

Nijland zag De Jong inderdaad liever niet vertrekken. "Henk had echter de wens om als trainer aan de slag te gaan bij De Graafschap en die stap gunnen wij hem", zegt de directeur op de site van FC Groningen.

De Graafschap staat na zeventien wedstrijden op een teleurstellende zestiende plaats in de Jupiler League. De 'Superboeren' verloren dit seizoen al tien keer.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie