Voetbal

FC Barcelona nodigt Chapecoense uit voor Joan Gamper Trofee

FC Barcelona heeft Chapecoense uitgenodigd om volgend jaar de tegenstander te zijn bij de jaarlijkse wedstrijd om de Joan Gamper Trofee.

De Catalanen hebben de Braziliaanse ploeg in een brief uitgenodigd voor het duel dat geldt als de officiële opening van het seizoen voor FC Barcelona.

Een week geleden kwamen 71 mensen om het leven bij een vliegtuigongeluk in Colombia. Onder de overledenen waren negentien spelers van Chapecoense. De Brazilianen waren onderweg naar de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional.

Naast de uitnodiging heeft Barcelona zijn hulp aangeboden bij de wederopbouw van Chapecoense, meldt de Spaanse club donderdag op zijn website.

"Met deze wedstrijd hopen we te kunnen helpen Chapecoense terug te brengen naar het niveau waarop ze acteerden", schrijft de vijfvoudig winnaar van de Champions League. "Het is een eerbetoon aan alle slachtoffers en hun families."

Barcelona nodigt elk jaar een team uit voor de wedstrijd in augustus om de Joan Gamper Trofee. Dit seizoen was dat het Italiaanse Sampdoria.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie