Voetbal

FIFA wil meer doen tegen kindermisbruik in voetbal

De FIFA wil meer doen om kindermisbruik- en mishandeling in het voetbal te voorkomen. Voorzitter Gianni Infantino zei donderdag in Singapore dat de wereldvoetbalbond gaat kijken naar alle mogelijke manieren om dat te doen.

Daarmee reageerde Infantino op de recente gebeurtenissen in het Britse voetbal, waar honderden mensen de voorbije weken aangaven in het verleden als kind te zijn misbruikt bij Britse clubs.

"Er zijn in het leven bijna geen ergere dingen denkbaar dan kindermishandeling", aldus Infantino, die opriep tot een beleid van 'zero tolerance'. "Degenen die zich daar schuldig aan maken, moeten zwaar worden gestraft. Ze moeten verdwijnen uit het voetbal, zonder twijfel. Maar dat is niet genoeg. Ze moeten ook vervolgd worden.''

In Engeland kwam de zaak aan het licht door Andy Woodward, een oud-speler van Sheffield United. Nadat hij aangaf te zijn misbruikt, volgden meer oud-voetballers.

Onderzoek

De politie onderzoekt meerdere gevallen, terwijl de Engelse voetbalbond FA inmiddels een intern onderzoek heeft aangekondigd. Ook een aantal voetbalclubs, waaronder Chelsea, is op zoek naar mogelijke gevallen tot ver in de jaren zeventig.

Infantino juicht de onderzoeken toe. "Deze zaak dient uiterst serieus genomen te worden. We moeten er met meer zorg en aandacht naar kijken, om elke mogelijkheid tot kindermishandeling te voorkomen.''

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie