Voetbal

Brands vindt dat deel PSV-elftal niet aan verwachtingen voldoet

Marcel Brands beaamt dat PSV aan een tegenvallend seizoen bezig is. Volgens de technisch manager van de Eindhovense club voldoet een deel van het elftal van trainer Phillip Cocu niet aan de verwachtingen.

"We brengen niet wat men van PSV mag verwachten. De nieuwe spelers leveren wél goede energie, maar de groep die er al was, voldoet niet aan de verwachtingen van de afgelopen twee jaar", aldus Brands woensdag tegen de NOS.

PSV kwam dinsdag in de laatste groepswedstrijd van de Champions League niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FK Rostov en is daardoor al klaar in Europa. Ook in de KNVB-beker werden de Brabanders in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld, terwijl PSV in de Eredivisie al zes punten moet goedmaken op Feyenoord en Ajax.

Brands zegt dat er niet één oorzaak voor de tegenvallende prestaties aan te wijzen is. "Dat zou makkelijk oplosbaar zijn. Het is voor ons ook vreemd na het succes van de laatste jaren."

"Natuurlijk zijn er excuses aan te voeren, mis je bepaalde spelers door blessures. Maar daar hebben we nooit over gezeurd en dat gaan we nu ook niet doen. We moeten gewoon naar onszelf kijken."

Brands is het niet eens met de kritiek dat hij afgelopen zomer te weinig zou hebben doorgeselecteerd. "We selecteren ieder jaar door, maar daar moet je ook een beetje geluk bij hebben. Voor Luciano Narsingh en Jetro Willems kwam de juiste club er niet. Dan is er niet veel keus."

Versterkingen

De supporters lijken ondanks de mindere resultaten niet op versterkingen te hoeven rekenen in de winterse transferperiode. "Waar moet je dan versterking halen?", vraagt Brands zich hardop af.

"Dan gaan we 'stapelen'. Want als iedereen fit is, zijn er middenvelders genoeg. Als je een aanvaller haalt, is er ook één die dan niet meer speelt. We waren voor het seizoen optimistisch over hoe de selectie eruit zag. En dat zijn we nog steeds. We zullen geen paniek gaan zaaien."

Brands laat verder weten dat de positie van Cocu niet in gevaar is. "Dat lijkt me niet, geen discussie. Er was lof toen we succes hadden. Nu het minder gaat, krijg je kritiek. We moeten met z'n allen zorgen dat we het tij gaan keren."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie