Feyenoord heeft een principe-akkoord over contractverlenging bereikt met Giovanni van Bronckhorst. De 41-jarige trainer ondertekent binnenkort een nieuwe verbintenis tot medio 2019 bij de Rotterdammers.

Dat meldt Feyenoord dinsdag op de clubsite. Van Bronckhorst is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer in De Kuip en bezet momenteel de koppositie in de Eredivisie.

"Het is duidelijk dat ik het erg naar mijn zin heb bij Feyenoord", toont de oud-speler van de club zich gelukkig met het akkoord. "Als dan blijkt dat alle partijen tevreden zijn, ligt het uiteraard voor de hand om ook na dit seizoen door te gaan."

Volgens de geboren Rotterdammer heeft de club flinke stappen gezet, ook op technisch gebied. "Ik zie bovendien nog volop mogelijkheden om ons door te ontwikkelen."

Technisch directeur Martin van Geel is eveneens tevreden dat de club overeenstemming heeft bereikt met Van Bronckhorst. "De gesprekken over een verlenging zijn in een goede professionele sfeer verlopen en we zijn blij dat de uitkomst is dat hij langer blijft."

"De samenwerking van Giovanni met alles en iedereen bij Feyenoord is uitstekend. Hij past in de visie van Feyenoord. Het is mooi dat we met hem het huidige sportieve beleid kunnen continueren."

Assistent

Van Bronckhorst beëindigde in de zomer van 2010 zijn actieve carrière na de verloren WK-finale tegen Spanje en ging een jaar later aan de slag als assistent van Feyenoord-trainer Ronald Koeman. Na drie seizoenen naast Koeman en één naast Fred Rutten werd hij zelf eindverantwoordelijk in De Kuip.

In zijn eerste seizoen als hoofdcoach werd de 106-voudig international derde met Feyenoord. Na vijftien speelronden in 2016/2017 staan de Rotterdammers eerste en lonkt nog overwintering in de Europa League.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie