Lasse Schöne, Davinson Sanchez, Riechedly Bazoer blijven in Amsterdam achter voor het laatste groepsduel van Ajax in de Europa League. Daley Sinkgraven en Bertrand Traoré zijn er door blessures ook niet bij tegen Standard Luik.

Trainer Peter Bosz gunt Schöne donderdag rust. Sinkgraven heeft last van een enkelblessure, terwijl Traoré vanwege bovenbeenklachten ook niet mee reist naar België.

Op de lijst met achttien spelers op de clubsite ontbreekt ook de naam van Bazoer. De 20-jarige middenvelder krijgt dit seizoen nauwelijks speeltijd bij Ajax en lijkt niet meer in de plannen van Bosz voor te komen.

Jongelingen Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny en Donny van de Beek zijn er wel bij tegen Standard, net als de ervaren Duitser Heiko Westermann.

Bosz kondigde maandag al aan dat hij de wedstrijd aangrijpt om meerdere spelers rust te gunnen. Daardoor treedt Ajax hoogstwaarschijnlijk aan met een veredeld B-elftal, zoals ook al het geval was tegen Panathinaikos (2-0 winst).

Groepswinst

​Ajax is al zeker van de groepswinst en daarmee Europese overwintering. Tegenstander Standard hoopt het tweede ticket voor de knock-outfase te veroveren ten koste van Celta de Vigo.

Het treffen tussen Ajax en Standard Luik begint donderdag om 21.05 uur in Stade Maurice Dufrasne.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League