Quincy Owusu-Abeyie is dinsdag door NEC om disciplinaire redenen uit de A-selectie gezet.

De 30-jarige aanvaller maakt tot nader order deel uit van het tweede elftal.

Hoofdtrainer Peter Hyballa en technisch manager Edwin de Kruijff vertelden Owusu-Abeyie dinsdag dat hij voorlopig niet meer welkom is bij de hoofdmacht van de club uit Nijmegen.

"Het wordt een pittig seizoen en we hebben ieders volledige inzet en toewijding aan ons sportieve doel van handhaving hard nodig. Daar moet iedereen binnen deze club in mee en dat is momenteel bij Quincy niet het geval", zegt De Kruijff op de website van NEC.

Te laat

Owusu-Abeyie werd vrijdag samen met Reagy Ofosu al buiten de selectie gelaten voor het duel met Heracles Almelo (2-0 nederlaag), omdat het duo te laat kwam voor de wedstrijdbespreking.

Maandag waren de twee spelers weer welkom op de training. Het is onduidelijk waarom Owusu-Abeyie dinsdag gestraft is. NEC spreekt van "een opeenstapeling van incidenten".

Owusu-Abeyie speelt sinds dit seizoen bij NEC, waar hij in twaalf duels niet tot scoren kwam. NEC is voor de international van Ghana en voormalig jeugdinternational van Jong Oranje de tiende club in zijn carrière. Owusu-Abeyie kwam onder meer voor Arsenal, Spartak Moskou, Malaga en Panathinaikos uit.

NEC staat na vijftien duels op de veertiende plek in de Eredivisie. De club speelt zaterdag thuis tegen ADO Den Haag.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma van de Eredivisie