Brazilië gaat volgende maand een benefietwedstrijd spelen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Medellin. Het land heeft Colombia uitgenodigd voor een vriendschappelijke interland. 

De opbrengst van de wedstrijd is bedoeld voor de families van de spelers en staf van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense die bij de ramp om het leven kwamen. Een woordvoerder van de Braziliaanse voetbalbond zei dat de wedstrijd gaat plaatsvinden op 22 of 25 januari.

"Het idee is om tegen Colombia te spelen, maar we weten niet of het hen schikt vanwege de data", aldus de woordvoerder die benadrukte dat de benefietwedstrijd sowieso gespeeld gaat worden. Als het niet lukt om tegen Colombia te spelen, wordt een andere tegenstander gezocht.

Het vliegtuig met de selectie van Chapecoense, journalisten en stafleden stortte een week geleden neer in de buurt van Medellin, waar de Brazilianen de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana zouden spelen tegen Atlético Nacional.

In totaal kwamen 71 mensen om het leven. Slechts zes passagiers overleefden de crash: drie voetballers, twee crewleden en een journalist.

Stoffelijke overschotten spelers Chapecoense aangekomen in Brazilië
64
Stoffelijke overschotten spelers Chapecoense aangekomen in Brazilië