Jens Toornstra denkt niet dat de eventuele overwintering in de Europa League nadelig zal zijn voor de titelrace van Feyenoord in de Eredivisie.

"We houden dit nu al bijna een half seizoen vol. Waarom zou dat na de winter niet kunnen? Ik heb geen zin om iets te laten liggen", zegt de 27-jarige Toornstra tegen NUsport.

Om ook na de winter op twee fronten te strijden moet Feyenoord donderdag de laatste groepswedstrijd in De Kuip met twee doelpunten verschil winnen van Fenerbahçe.

"Dat is geen makkelijke opdracht”, beseft Toornstra. “Maar het is zeker niet onmogelijk, zeker thuis. We hebben in De Kuip de laatste jaren aangetoond dat we grote clubs kunnen verslaan. Dat moet nu weer gebeuren. Ik heb er vertrouwen in."

Juiste antwoord

Dat vertrouwen lijkt toegenomen bij Feyenoord door de ruime zege zondag tegen Sparta. Na een aantal moeizame weken werd de Rotterdamse derby met liefst 6-1 gewonnen.

"Dat was het juiste antwoord, nadat Ajax de laatste weken dichterbij kwam", vindt Toornstra. "Of wij daarom snakten naar de winterstop? Nee, ik lees de krant en heb dat de laatste weken ook wel gehoord, maar zo heb ik het niet ervaren."

"Het was allemaal niet overtuigend, dat klopt. Maar echt slecht was het niet. Al kan zo’n wedstrijd als tegen Sparta natuurlijk nooit kwaad voor het gevoel richting donderdag."

Voor Toornstra was de derby tegen Sparta persoonlijk ook een uitstekend duel. Hij leverde een assist op Nicolai Jörgensen en schoot zelf van grote afstand schitterend raak. "Ik mikte wel echt op die hoek, dus echt geluk was het niet. Al mik ik wel eens vaker ergens op. Het kan niet altijd raak zijn, maar dit keer vloog de bal er mooi in. Hopelijk gebeurt dat donderdag weer."

De wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe begint donderdag om 19.00 uur in De Kuip en staat onder leiding van de Spaanse arbiter David Fernandez Borbalan.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League