Senad Lulic heeft maandag alsnog zijn excuses aangeboden voor de discriminerende opmerking die hij zondag maakte over AS Roma-verdediger Antonio Rüdiger.

De 30-jarige Bosniër ging met zijn club Lazio met 0-2 onderuit tegen de aartsrivaal en kreeg het tijdens dat duel aan de stok met de donkere verdediger uit Duitsland.

"Twee jaar geleden stond hij nog sokken en riemen te verkopen in Stuttgart", zei Lulic tegen Mediaset over de verdediger. "Hij provoceerde ons voor de wedstrijd. Misschien is het niet zijn fout, maar de fout van zijn begeleiders. Zij hebben hem geen goede manieren bijgebracht."

Lulic nam aanvankelijk niets terug van zijn woorden toen hij door journalisten werd aangesproken op zijn discriminerende uitspraak jegens de Duitser. "Ik zeg wat ik denk. Blanke mensen verkopen ook sokken."

Een dag later heeft hij zich via Instagram alsnog openlijk verontschuldigd. "Nu ik met een helder hoofd nadenk, realiseer ik mij dat ik een provocatie beantwoord heb met een andere provocatie. Ik ben afkomstig uit een land dat etnische drama's heeft meegemaakt. Ik betreur daarom dat ik na de wedstrijd mijn emoties de vrije loop heb gelaten."

Lazio

Lazio nam al snel afstand van de uitlatingen. "De club betreurt deze uitspraken. We verontschuldigen ons namens de club en namens Lulic", schreef de club op de website.

"De uitspraken werden gedaan na een verhitte derby die we verloren. De spelers werden bij de kleedkamer uitgedaagd, daarom wilden ze reageren. Lulic ging over de grens met zijn uitspraken over Rüdiger. Het gezond verstand zou het moeten winnen van de opwinding en de woede."

"Als club waken we ervoor dat dit soort incidenten zich nog voordoen. Het is de intentie van de club om rechtvaardig en eerlijk te zijn. We willen dat de competitie plaatsvindt onder deze voorwaarden."

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A