Trainer Phillip Cocu heeft goede hoop dat PSV dinsdag in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov voldoende kansen weet te creëren om de Russen te verslaan.

"We zullen waarschijnlijk niet legio kansen krijgen, maar waarschijnlijk wel genoeg om te winnen. Als we Rostov echt pijn willen doen moeten we effectief zijn", zei Cocu maandag op zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd in het Philips Stadion.

De trainer van de Eindhovenaren put moed uit de uitwedstrijd tegen Rostov, al werd die in september niet gewonnen. Davy Pröpper miste toen in de tweede helft een strafschop waardoor het 2-2 bleef.

"In Rusland gingen we van eigen kracht uit. We hebben de kans om te winnen daar laten liggen, maar positief was dat we twee keer scoorden. De uitdaging is om nu ook de nul te houden. Dat wordt best lastig tegen Rostov, want ze hebben aanvallend veel kwaliteit."

Cocu was daarom niet verbaasd over de knappe 3-2 zege van Rostov vorige maand tegen Bayern München. "Rostov heeft een sterke ploeg die lange tijd in een solide systeem speelt. Het is een eenheid, zonder grote sterren, maar daardoor wel heel moeilijk te verslaan. De zege op Bayern was geen incident. Tegen Atletico Madrid pakten ze ook bijna een punt."

Energie

PSV, dat met een punt laatste staat in groep D, moet winnen van Rostov om derde te worden en een ticket te bemachtigen voor de knock-outfase van de Europa League. Behalve in Europa draait PSV vooralsnog ook in de Eredivisie moeizaam, waardoor het seizoen nog voor de winterstop op een mislukking dreigt uit te lopen.

"Maar zo wil ik niet denken”, zei Cocu. “Je moet als speler ook niet denken aan eventuele negatieve gevolgen van dit duel. Het is gewoon een mooie wedstrijd tegen een sterke tegenstander en juist in deze fase moet je dan als ploeg de rug rechten en laten zien dat je de druk aankunt."

"Een belangrijk duel moet vooraf voor energie zorgen, niet voor zenuwen. Ik kijk daarom uit naar de wedstrijd. We gaan vol voor de overwinning."

PSV tegen Rostov begint dinsdag om 20.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van de Duitser Deniz Aytekin.

Vijf dingen die je moet weten over PSV-FK Rostov
Vijf dingen die je moet weten over PSV-FK Rostov

De wedstrijd wordt uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en Rostov bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma en de stand in de Champions League