Manchester City moet het enkele weken zonder spits Sergio Aguero stellen. De Argentijn is maandag voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Chelsea van zaterdag.

De 28-jarige Aguero werd in de blessuretijd van de met 1-3 verloren wedstrijd van het veld gestuurd na een harde charge op Chelsea-verdediger David Luiz.

In het opstootje dat volgde kreeg ook City-middenvelder Fernandinho rood nadat hij Cesc Fabregas over een reclamebord duwde. De Braziliaan moet daarvoor drie duels vanaf de tribune toekijken.

De Engelse voetbalbond FA is naar aanleiding van de schermutselingen een vooronderzoek gestart. Beide clubs worden ervan beticht hun spelers niet onder controle te hebben gehad in de hectische slotfase.

Chelsea en Manchester City hebben tot donderdag tot het begin van de avond om met een verweer te komen.

Aguero en Fernandinho missen de duels met Leicester City (uit), Watford (thuis), Arsenal (thuis) en Aguero moet ook de uitwedstrijd tegen Hull City vanf de tribune bekijken.

Met tien treffers staat Aguero derde op de topscorerslijst in Engeland. Manchester City staat vierde in de Premier League achter Chelsea, Arsenal en Liverpool.

Bekijk stand, programma en uitslagen in de Premier League