Eidur Gudjohnsen wil voor Chapecoense spelen. Het grootste deel van de selectie van de Braziliaanse club kwam vorige week om bij een vliegtuicrash.

De 38-jarige Gudjohnsen bood zich zondagavond via Twitter aan. "Uit respect zou ik graag voor Chapecoense willen spelen, als ze een plek voor me hebben. Al is het alleen maar om weer met Ronaldinho te spelen", schreef de IJslander.

Vrijdag werd al bekend dat Ronaldinho en Juan Roman Riquelme voor Chapecoense zouden willen spelen. Gudjohnsen speelde tussen 2006 en 2008 samen met Ronaldinho bij FC Barcelona.

De spits kwam ook voor onder meer PSV en Chelsea uit. Dit jaar was hij actief voor Pune City in India, waar zijn contract is afgelopen. Hij maakte afgelopen zomer deel uit van de IJslandse selectie, die op het EK in Frankrijk verrassend de kwartfinale bereikte.

Copa Libertadores

Zaterdag werden de 71 slachtoffers van de vliegramp in Colombia herdacht in het stadion van Chapecoense. De ploeg kreeg de Copa Sudamericana toegewezen door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. In Colombia zou Chapecoense woensdag de eerste wedstrijd van de finale van het toernooi gespeeld worden.

Fans Chapecoense nemen emotioneel afscheid van omgekomen spelers
Fans Chapecoense nemen emotioneel afscheid van omgekomen spelers

Actief

Chapecoense komt dankzij de 'winst' in de Copa Sudamericana volgend seizoen uit in de Copa Libertadores, het belangrijkste clubtoernooi in Zuid-Amerika. Ook blijft de club actief in de hoogste divisie van het Braziliaanse voetbal.