Clarence Seedorf is ontslagen als trainer van Shenzhen FC. De club uit de tweede divisie in China heeft maandag Sven-Göran Eriksson aangesteld als nieuwe coach.

Seedorf (40) was pas vijf maanden in dienst van Shenzhen, dat hem in juli aanstelde. De 87-voudig international van Oranje tekende toen een contract voor één seizoen.

Op het moment dat Seedorf werd aangesteld stond Shenzhen zevende in de tweede divisie van China. De club sloot het seizoen af op de negende plek.

Seedorf startte zijn trainersloopbaan in januari 2014 bij AC Milan. Vier maanden later werd hij vanwege teleurstellende prestaties ontslagen bij de club waar hij ook tien seizoenen actief was als speler. 

Eriksson

Zijn opvolger Eriksson (68) was de afgelopen twee seizoenen trainer van de Chinese topclub Shanghai SIPG. De Zweed was in het verleden bondscoach van Engeland, Mexico en Ivoorkust en trainer van onder meer Manchester City, AS Roma en Lazio.

Eriksson werd maandag samen met drie assistenten gepresenteerd door Shenzhen. "Eriksson heeft een rijke ervaring, een ontwikkelde filosofie over het spel en grote kennis over het Chinese voetbal", meldt Shenzhen in een verklaring.