Lazio heeft zondagavond zijn excuses aangeboden voor een uitspraak van middenvelder Senad Lulic. De Bosniër beledigde zondag in de derby tegen AS Roma tegenstander Antonio Rüdiger.

"Twee jaar geleden stond hij nog sokken en riemen te verkopen in Stuttgart", zei Lulic tegen Mediaset over de verdediger van Roma na de 0-2 nederlaag in de Romeinse derby.

"Hij provoceerde ons voor de wedstrijd. Misschien is het niet zijn fout, maar de fout van zijn begeleiders. Zij hebben hem geen goede manieren bijgebracht."

Lulic wilde zijn woorden aanvankelijk niet terugnemen, toen hij door journalisten werd aangesproken op zijn racistische uitspraak jegens de Duitser. "Ik zeg wat ik denk. Blanke mensen verkopen ook sokken."

In een verklaring op zijn website neemt Lazio afstand van de uitlatingen van de 30-jarige Lulic. "De club betreurt deze uitspraken. We verontschuldigen ons namens de club en namens Lulic", schrijft Lazio.

"De uitspraken werden gedaan na een verhitte derby die we verloren. De spelers werden bij de kleedkamer uitgedaagd, daarom wilden ze reageren. Lulic ging over de grens met zijn uitspraken over Rüdiger. Het gezond verstand zou het moeten winnen van de opwinding en de woede."

"Als club waken we ervoor dat dit soort incidenten zich vaker voordoen. Het is de intentie van de club om rechtvaardig en eerlijk te zijn. We willen dat de competitie plaatsvindt onder deze voorwaarden."

Strootman

Kevin Strootman eiste een hoofdrol voor zich op in de verhitte derby. De middenvelder opende na een uur de score in het Stadio Olimpico. Kort daarna was hij betrokken bij een opstootje, waarbij wisselspeler Danilo Cataldi van Lazio een rode kaart kreeg.

Strootman spoot water richting Cataldi, die hem vervolgens bij het shirt greep. Strootman liet zich theatraal vallen, waarna hij geel kreeg en Cataldi werd weggestuurd.

"Cataldi werd geprovoceerd door Strootman", zei Lazio-trainer Simone Inzaghi. "Strootman was de oorzaak van het opstootje, maar dat had scheidsrechter Banti niet in de gaten."

Geknokt

Op de website van AS Roma spreekt Strootman alleen over de overwinning. "Het was een bijzondere derby, maar onze positie in de competitie is het belangrijkste. We wilden winnen en hebben daar hard voor geknokt", aldus Strootman.

Roma speelde zeker niet geweldig, vond de Oranje-international. "We moeten een aantal dingen verbeteren, vooral in uitwedstrijden. Daarom zijn deze punten zo belangrijk."

In de Serie A staat Roma op de tweede plaats, met vier punten achterstand op Juventus. Lazio is afgezakt naar de vijfde plek. Volgende week spelen Strootman en Roma tegen nummer drie AC Milan.

"Het wordt een geweldige wedstrijd tegen Milan. Maar nu mogen we even genieten van de zege in deze derby."

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A