Nathan Aké kon zondag amper geloven dat hij Bournemouth in de blessuretijd nog aan een wonderbaarlijke zege op Liverpool hielp (4-3).

"Het was een ongelooflijke comeback", aldus Aké in gesprek met Sky Sports.

Bournemouth stond in het eigen Vitality Stadium met nog een kwartier te spelen op een 1-3 achterstand tegen titelkandidaat Liverpool, maar daarna maakten Ryan Fraser en Steve Cook binnen drie minuten gelijk.

Aké bezorgde 'The Cherries' in de 93e minuut zelfs de winst door te profiteren van een fout van Liverpool-keeper Loris Karius.

"In de eerste helft domineerden zij en zakten wij teveel in", stelde de Nederlandse Chelsea-huurling. "We gaven snel twee goals weg, maar kwamen sterk terug in de tweede helft. "

"De manager zei in de rust dat we gewoon onszelf moesten zijn en vervolgens zetten we Liverpool goed onder druk in de tweede helft. Dit resultaat geeft ons vertrouwen."

Howe

Bournemouth-manager Eddie Howe kwam woorden tekort om zijn spelers te prijzen. "Ik zal deze wedstrijd denk ik nooit meer vergeten", jubelde hij. "Het was een achtbaan van emoties."

"We waren voor rust echt in de problemen, maar de spelers verloren nooit het geloof in zichzelf en dat was heel belangrijk."

Liverpool-manager Jürgen Klopp was naar eigen zeggen niet boos op zijn spelers. "Ik was een paar keer boos tijdens de wedstrijd, maar ik kan er nu niks meer aan veranderen, dus waarom zou ik boos zijn?"

"Dit soort dingen kunnen gebeuren, het is niet het meest belangrijke in het leven. Het voelt niet goed, dit wil niemand meemaken, maar soms heb je zoiets nodig. We zullen hiervan moeten leren."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League