ADO Den Haag sloot een week waarin het weer amper over voetbal ging zondag af met een vrij kansloze 0-2 nederlaag tegen FC Utrecht, maar trainer Zeljko Petrovic is niet van plan om te blijven hangen in negativisme.

"Natuurlijk is het een lastige situatie waar we nu in zitten, dat kan ik niet ontkennen", aldus Petrovic tegen de NOS. "Maar ik ben een positief ingesteld mens en blijf altijd strijdbaar, dus ik weet zeker dat goedkomt met ADO."

De huidige nummer vijftien van de Eredivisie kampt opnieuw met financiële problemen, volgens de club omdat de Chinese grootaandeelhouder Hui Wang zijn financiële afspraken niet nakomt.

ADO overhandigde dinsdag daarom bij een ingelaste aandeelhoudersvergadering in het Haagse stadhuis een dagvaarding aan United Vansen, het bedrijf van Wang dat in de zomer van 2014 98 procent van de aandelen van de club overnam.

ADO-commissaris Kees Jansma meldde zondagochtend op FOX Sports zelfs dat "de club op omvallen staat, er is geen geld".

Petrovic wil zich niet te veel bemoeien met deze randzaken. "Ik ben hier aangesteld om het elftal te trainen. Onze directeur Matthjs Manders heeft zaterdag met de spelers gesproken en gezegd dat er qua salarissen geen probleem is, dus wij hebben alle vertrouwen in beide partijen dat het goedkomt."

Invloed

De trainer kan niet ontkennen dat de problemen zijn weerslag kunnen hebben op de prestaties op het veld, maar hij wilde de randzaken niet de schuld geven van de nederlaag tegen FC Utrecht.

"Makkelijk is het natuurlijk niet, maar of de problemen invloed hadden op de wedstrijd? Als je de eerste helft bekijkt zeg je dat het wel invloed heeft gehad en als je naar de tweede helft kijkt, zeg je dat het geen invloed heeft gehad."

"Ik probeer altijd met positivisme te denken, ik zal maandag ook weer positief naar de volgende wedstrijd gaan toewerken. Als ik nu mijn hoofd laat hangen, dan houdt het op."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie